20 do’s en don’ts bij een coastal stijl in huis

Als je de verfrissende coastal stijl wilt integreren in je huis, zijn er een paar do’s en don’ts die je in gedachten moet houden. Do: ga voor lichte kleuren zoals wit, beige en pasteltinten om de frisse en luchtige sfeer te benadrukken. Don’t: overdrijf niet met thematische decoraties zoals schelpen en zeesterren, zodat je huis niet aanvoelt als een toeristische winkel. Let op de balans tussen maritieme elementen en een rustige basis om een ontspannen en stijlvolle coastal look te creëren.

1. Kies de juiste kleuren

Kies voor zachte en rustgevende kleuren zoals verschillende tinten blauw, zandkleur, wit en pastelkleuren om de kustsfeer in huis te brengen. Vermijd felle en opvallende kleuren die niet passen bij de natuurlijke uitstraling van de kuststijl.

2. Gebruik natuurlijke materialen

Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, rotan en linnen om een organische en ontspannen sfeer te creëren in je interieur. Deze materialen passen perfect bij de coastal stijl en brengen de natuurlijke elementen van de kust naar binnen.

3. Integreer licht en luchtelementen

Zorg voor voldoende natuurlijk licht in huis door gebruik te maken van lichte gordijnen of zelfs geen gordijnen, zodat het licht vrij naar binnen kan stromen. Plaats ook spiegels strategisch om het licht te weerkaatsen en de ruimte groter en luchtiger te laten lijken.

4. Vermijd te zware meubelstukken

Kies voor lichte en luchtige meubels zoals een witgekalkte tafel, een rotan stoel of een bank met een naturel stof. Zware en massieve meubelstukken passen niet bij de lichte en relaxte uitstraling van de coastal stijl.

5. Het belang van linnen en katoen

Gebruik linnen en katoenen stoffen voor gordijnen, kussens en bekleding om een frisse en natuurlijke uitstraling te creëren. Deze materialen ademen de kustsfeer en zorgen voor een comfortabele en relaxte ambiance in je interieur.

6. Creëer eenheid met accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol bij het creëren van een samenhangende coastal stijl in je huis. Kies accessoires die bij elkaar passen qua kleur, materiaal of thema.

7. Gebruik geen felle en drukke patronen

Vermijd het gebruik van opvallende en drukke patronen in je interieur. Kies liever voor rustige, subtiele prints die de serene sfeer van de kuststijl benadrukken.

8. Zorg voor voldoende opbergruimte

Opgeruimd staat netjes. Zorg voor voldoende opbergruimte in de vorm van kasten, manden of lades om spullen uit het zicht op te bergen en een opgeruimde uitstraling te behouden.

9. Implementeer subtiele zeethema decoraties

Voeg subtiel en smaakvol wat zeethema decoraties toe aan je interieur, zoals schelpen, drijfhout of kleine zeesterren. Overdrijf hierin niet, zodat het subtiel blijft.

10. Kies voor duurzaamheid

Kies voor duurzame materialen en meubelstukken in je coastal stijl interieur. Duurzaamheid past niet alleen goed bij de natuurlijke uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je interieur lang mooi blijft.

11. Pas op voor te veel kitsch

Pas op dat je niet te veel kitscherige decoraties gebruikt in je coastal stijl huis. Probeer een evenwicht te vinden tussen subtiele zeethema decoraties en overmatige kitsch.

  • Kies voor authentieke en natuurlijke decoratieve elementen in plaats van goedkope, overbodige items.
  • Vermijd te opzichtige en drukke decoraties die afbreuk doen aan de rustige sfeer die kenmerkend is voor de kuststijl.

12. Laat je inspireren door kustlandschappen

Laat je inspireren door de prachtige kustlandschappen voor het creëren van een ontspannen en harmonieuze sfeer in je interieur. Gebruik kleuren en texturen die je terugvindt in de natuurlijke omgeving van de kust.

13. Denk aan de vloer: suggesties voor materialen

Voor de vloer in een coastal stijl huis kun je denken aan materialen zoals lichtgekleurd hout, natuursteen of keramische tegels met een beachy uitstraling. Deze materialen dragen bij aan de lichte en luchtige sfeer van de kuststijl.

14. Bepaal de ideale stoffen voor gordijnen en kussens

Kies voor lichte en natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen voor gordijnen en kussens in een coastal interieur. Deze stoffen zorgen voor een luchtige uitstraling en passen goed bij de relaxte sfeer van de kuststijl.

15. Verwerk planten en bloemen

Breng de natuur naar binnen door het verwerken van planten en bloemen in je interieur. Kies voor kamerplanten die gedijen in een lichte omgeving en bloemen die doen denken aan de flora langs de kustlijn.

16. Pas verlichting aan de sfeer aan

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in een kuststijl huis. Kies voor zachte, warme verlichting om een ontspannen en gezellige atmosfeer te creëren.

17. Kunst: kiezen tussen abstract en realistisch

Bij het kiezen van kunstwerken voor je coastal stijl huis, overweeg of abstracte of realistische kunst het beste past bij de rest van je interieur. Abstracte kunst kan een eigentijdse toets toevoegen, terwijl realistische kunst de natuurlijke elementen van de kust benadrukt.

18. Combineer niet te veel verschillende stijlen

Om een harmonieus geheel te behouden, is het belangrijk om niet te veel verschillende interieurstijlen te combineren in een coastal stijl huis. Houd het geheel consistent met een focus op de relaxte en frisse uitstraling van de kust.

19. Benut buitenmeubilair voor binnen

Geef je interieur een beachy gevoel door buitenmeubilair binnen te gebruiken. Denk aan rotan stoelen, rieten manden of houten bankjes om het gevoel van een strandhuis te versterken.

20. Details tellen: afwerking met schelpen en zandkleuren

Let op de details bij het afwerken van je coastal stijl interieur. Voeg subtiele elementen toe zoals schelpen, zandkleuren en zeegras om de kustsfeer te versterken en een gevoel van rust en sereniteit te creëren.

  • Kies voor zachte, warme verlichting om een ontspannen sfeer te creëren.
  • Overweeg of abstracte of realistische kunst het beste past bij je interieur.
  • Houd het interieur consistent en vermijd het combineren van te veel stijlen.
  • Gebruik buitenmeubilair binnen om een beachy sfeer te creëren.
  • Let op details zoals schelpen en zandkleuren voor een perfecte afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *