20 onmisbare meubelstukken in elke Victoriaanse eetkamer

Wanneer je een vleugje elegantie en grandeur aan je eetkamer wilt toevoegen, zijn er een aantal onmisbare meubelstukken die niet mogen ontbreken in een Victoriaanse eetkamer. Denk aan een imposante eettafel met gedetailleerd houtsnijwerk en elegante poten, omringd door statige eetkamerstoelen bekleed met luxueuze stoffen zoals fluweel of zijde. Een prachtige dressoir met decoratieve elementen en glanzende handvatten is perfect voor het opbergen van servies en tafellinnen, terwijl een majestueuze kroonluchter boven de tafel zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Vergeet ook niet een stijlvolle buffetkast om je kristallen glaswerk en zilveren bestek tentoon te stellen. Met deze tijdloze meubelstukken creëer je moeiteloos de weelderige sfeer van een Victoriaanse eetkamer in je eigen huis.

1. De klassieke Victoriaanse eettafel als centraal stuk

De klassieke Victoriaanse eettafel is het kloppende hart van jouw eetkamer. Met zijn elegante vormen en verfijnde details trekt deze tafel direct de aandacht van alle gasten.

2. Eetkamerstoelen in Victoriaanse stijl met karakteristiek houtsnijwerk

De eetkamerstoelen in Victoriaanse stijl zijn ware pronkstukken met hun karakteristieke houtsnijwerk. Deze stoelen stralen klasse uit en zorgen voor een vorstelijke sfeer aan de eettafel.

3. De buffetkast: elegantie en functionaliteit gecombineerd

De buffetkast is niet alleen een stijlvol meubelstuk, maar biedt ook praktische opbergruimte voor servies en tafelaccessoires. De combinatie van elegantie en functionaliteit maakt dit meubel onmisbaar in jouw Victoriaanse eetkamer.

4. Servieskabinet: een pronkstuk voor je porselein

 • Het servieskabinet is dé plek om je kostbare porselein tentoon te stellen.
 • Met zijn glazen deuren en verfijnde details vormt dit kabinet een echte eyecatcher in de ruimte.
 • Toon je mooiste serviesgoed in dit pronkstuk en geef je eetkamer een vleugje luxe.

5. Victoriaanse dressoir: essentieel voor opslag en presentatie

Het Victoriaanse dressoir is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je eetkamer, maar biedt ook essentiële opslagruimte voor tafellinnen, bestek en andere benodigdheden. Door zijn klassieke uitstraling is het tevens perfect voor de presentatie van decoratieve objecten of bloemstukken.

6. Een sierlijke vitrinekast voor kostbare kleinoden

Een sierlijke vitrinekast is essentieel in een Victoriaanse eetkamer. Hierin kun jij jouw kostbare servies, zilverwerk of verzamelingen tentoonstellen met trots. Kies voor een kast met glazen panelen en fraai houtsnijwerk voor dat authentieke Victoriaanse gevoel.

7. Antieke bijzettafels voor extra klasse

Plaats antieke bijzettafels naast de eettafel om extra klasse toe te voegen aan de ruimte. Deze tafels dienen niet alleen als praktische bijzetstukken, maar ook als decoratieve elementen. Kies bijvoorbeeld voor tafels met gedetailleerd houtwerk en elegante vormen.

8. Luxe stoel met armleuningen voor de heer des huizes

Een luxe stoel met armleuningen is een must-have voor de heer des huizes in een Victoriaanse eetkamer. Deze stoel straalt niet alleen comfort uit, maar ook status en elegantie. Kies voor een stoel met rijke bekleding en decoratieve details voor een vorstelijke uitstraling.

9. Sfeervolle kroonluchter als verlichtingsmiddelpunt

Een sfeervolle kroonluchter mag niet ontbreken als verlichtingsmiddelpunt in jouw Victoriaanse eetkamer. Laat de kristallen en kaarsen van de kroonluchter een warm en sprankelend licht verspreiden over de ruimte. Kies voor een imposant exemplaar dat de aandacht trekt en de sfeer in de ruimte versterkt.

10. Decoratieve open haard: een warm Victoriaans hart

Een decoratieve open haard vormt het warme Victoriaanse hart van de eetkamer. Decoreer de mantel met fraaie ornamenten, zoals kandelaars, vazen en spiegels. Laat het knapperende vuur en de sierlijke omlijsting van de open haard een gezellige en uitnodigende sfeer creëren voor jouw gasten.

11. Rijkelijk versierde spiegel boven de open haard

Een rijkelijk versierde spiegel boven de open haard is een klassiek element in een Victoriaanse eetkamer. Deze spiegel reflecteert het zachte schijnsel van de kroonluchter en geeft de ruimte een gevoel van ruimte en elegantie.

12. Stijlvolle wandtapijten en gordijnen voor een koninklijke ambiance

Om een koninklijke ambiance te creëren in jouw Victoriaanse eetkamer, zijn stijlvolle wandtapijten en gordijnen onmisbaar. Kies voor rijke stoffen en gedetailleerde ontwerpen die de ruimte een vorstelijke uitstraling geven.

13. Klassieke kunstwerken aan de muur ter verfijning

Voeg verfijning toe aan de muren van je eetkamer met klassieke kunstwerken in Victoriaanse stijl. Schilderijen of prenten met gouden lijsten en weelderige motieven brengen een vleugje historische elegantie in de ruimte.

14. Sierlijke raambehandelingen: privacy met een vleugje elegantie

Geef je Victoriaanse eetkamer privacy en een vleugje elegantie met sierlijke raambehandelingen. Kies voor gordijnen met franjes, kwasten en rijke stoffen om het historische karakter van de ruimte te versterken.

15. Gedetailleerde tapijten voor een authentieke uitstraling

Om een authentieke Victoriaanse uitstraling te creëren, mogen gedetailleerde tapijten niet ontbreken in jouw eetkamer. Kies voor tapijten met ingewikkelde patronen en rijke kleuren die warmte en luxe toevoegen aan de vloer van de ruimte.

16. Snijwerk en ornamenten: de details die het verschil maken

In een Victoriaanse eetkamer draait het om de details. Het snijwerk en de ornamenten op meubels en accessoires geven de ruimte een gevoel van luxe en elegantie.

 • Houten meubels met prachtig snijwerk zorgen voor een verfijnde uitstraling.
 • Versieringen zoals gouden accenten en florale motieven brengen de Victoriaanse sfeer tot leven.
 • Ornamenten zoals Cameo-portretten en vergulde spiegels voegen een vleugje historische charme toe aan de ruimte.

17. Plantentafel met Victoriaanse flair voor een groen accent

Een plantentafel is een essentieel onderdeel van een Victoriaanse eetkamer, waar planten werden gezien als tekenen van welvaart en verfijning.

 • Plaats een variatie aan planten op de tafel om de ruimte op te fleuren en een frisse, natuurlijke sfeer te creëren.
 • Kies voor planten in decoratieve potten en vazen die passen bij de Victoriaanse stijl van de eetkamer.
 • Een plantentafel kan ook dienen als displayruimte voor andere ornamenten en decoratieve objecten.

18. Decoratieve elementen: kandelaars, beeldjes en meer

Decoratieve elementen zijn onmisbaar in een Victoriaanse eetkamer en voegen persoonlijkheid en karakter toe aan de ruimte.

 • Kandelaars met prachtig design en kristallen details zorgen voor sfeervolle verlichting tijdens diners.
 • Beeldjes van engelen, klassieke figuren of dieren voegen een vleugje kunst en geschiedenis toe aan de inrichting.
 • Andere decoratieve items zoals wandborden, vazen en klokken dragen bij aan de weelderige uitstraling van de eetkamer.

19. Gastronomische accessoires: zilverwerk en kristallen glazen

Om de eetkamer compleet te maken, mogen gastronomische accessoires zoals zilverwerk en kristallen glazen niet ontbreken.

 • Gebruik verzilverd bestek met fijne gravures voor een luxe dinerervaring.
 • Kristallen wijnglazen en karaffen voegen een vleugje elegantie toe aan de gedekte tafel.
 • Zorg voor een uitgebreide collectie gastronomische accessoires om indruk te maken op gasten en diners tot een feestelijke gebeurtenis te maken.

20. Rijke stoffen en bekleding voor een weelderig gevoel

De keuze van stoffen en bekleding in een Victoriaanse eetkamer bepaalt de sfeer en uitstraling van de ruimte.

 • Kies voor fluweel, zijde en brokaat voor gordijnen, kussens en bekleding om een weelderige en koninklijke ambiance te creëren.
 • Rijke stoffen met borduursels, franjes en kwastjes voegen textuur en detail toe aan de inrichting.
 • Combineer verschillende stoffen en texturen om een weelderig gevoel te creëren en de Victoriaanse elegantie te benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *