20 onverwachte manieren om behang te gebruiken in je decor

Wist je dat behang veel meer kan zijn dan alleen een muurbekleding? Ontdek de onverwachte manieren om behang te gebruiken in jouw interieurdecor. Geef jouw oude meubels een nieuwe uitstraling door ze te bekleden met een tof behangpatroon. Of creëer een unieke sfeer in de keuken door de binnenkant van je keukenkastjes te voorzien van een kleurrijk behang. Durf ook eens een accentmuur te creëren in de hal door deze te behangen met een opvallend design. Met behang zijn de mogelijkheden eindeloos en geef je jouw interieur in een handomdraai een frisse en persoonlijke touch.

1. Behang op het plafond voor een verrassend effect

Wil je echt uitpakken en een wow-effect creëren in je interieur? Probeer dan eens behang op het plafond. Door het plafond te behangen met een mooi patroon of een contrasterende kleur, trek je de aandacht omhoog en geef je de ruimte een unieke uitstraling.

2. Behang als kunstwerk in lijsten

Geef je muren een artistieke touch door behang te gebruiken als kunstwerk in lijsten. Kies een opvallend behang met een patroon of afbeelding die bij jouw interieur past en lijst stukken ervan in om een originele galerijwand te creëren.

3. Creatief met behang op meubels en accessoires

Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik behang om meubels en accessoires te bekleden. Van een saaie ladekast tot een simpel dienblad, met behang geef je alles in huis een nieuwe, persoonlijke uitstraling. Het is een eenvoudige manier om je interieur te updaten en te matchen met je behang.

4. Behang in de kasten voor een speelse twist

Geef je kasten en opbergmeubels een speelse twist door de binnenkant te bekleden met behang. Kies een vrolijk patroon of een contrasterende kleur om elke keer wanneer je de kast opent, een verrassende en stijlvolle touch toe te voegen aan je interieur.

5. Deurlijsten en kozijnen accentueren met behang

Denk verder dan alleen de muren en gebruik behang om deurlijsten en kozijnen te accentueren. Door deze delen van de ruimte te behangen met een subtiel patroon of een contrasterende kleur, creëer je een uniek en samenhangend geheel in je interieur.

6. Scheidingswanden bekleden met opvallend behang

Wil je wat meer flair toevoegen aan je ruimte? Probeer dan eens om scheidingswanden te bekleden met opvallend behang. Door een saaie wand te transformeren met een gedurfd behangpatroon, creëer je een unieke en stijlvolle afscheiding in de kamer.

7. Behang als achtergrond voor boekenplanken

Geef je boekenplanken een interessante twist door behang als achtergrond te gebruiken. Kies een behang met een subtiel patroon of een opvallende kleur om je boekencollectie te accentueren en de planken tot echte eyecatchers te maken.

8. Trapbekleding vernieuwen met restjes behang

Heb je nog wat restjes behang over? Gebruik ze om je trap te bekleden en geef je trap direct een frisse uitstraling. Door elk trapbord te bekleden met verschillende behangresten, creëer je een unieke en speelse look die de hele trap transformeert.

9. Behang gebruiken voor een zelfgemaakt hoofdbord

Wil je je slaapkamer een nieuwe uitstraling geven? Maak dan een zelfgemaakt hoofdbord met behang. Door een groot stuk multiplex te bekleden met een mooi behang naar keuze, creëer je een persoonlijk en uniek hoofdeinde voor je bed.

10. Een accentmuur met behang in de badkamer

Geef je badkamer een upgrade door een accentmuur met behang te creëren. Kies voor waterbestendig behang en breng het aan op één muur om een statement te maken in de ruimte. Het behang voegt direct sfeer en persoonlijkheid toe aan de badkamer.

11. Decoratieve panelen maken met verschillende behangpatronen

Wil jij een unieke en artistieke look aan je muren toevoegen? Maak dan decoratieve panelen door verschillende behangpatronen te combineren. Door patronen en kleuren te mixen, creëer je een speels en interessant effect in jouw interieur.

 • Gebruik panelen van hout of MDF en bekleed ze met verschillende stukken behang.
 • Varieer in groottes en vormen van de panelen voor een dynamisch geheel.
 • Hang de panelen op in de woonkamer, hal of slaapkamer voor een echte eyecatcher.

12. Oude lampenkappen opfrissen met behang

Heb je saaie of versleten lampenkappen in huis? Geef ze een tweede leven door ze te bekleden met behang. Op deze manier geef je jouw verlichting een persoonlijke en creatieve touch.

 • Kies een mooi behang dat past bij de stijl van de ruimte en knip stroken op maat.
 • Gebruik behanglijm om het behang op de lampenkap te bevestigen en glad te strijken.
 • Laat de lampenkappen goed drogen voordat je ze weer aan de lampen bevestigt.

13. Een unieke keukenachterwand met waterbestendig behang

Wil je de keuken een nieuwe uitstraling geven? Maak een statement met een unieke keukenachterwand door waterbestendig behang te gebruiken. Hiermee voeg je snel en eenvoudig een dosis stijl toe aan deze functionele ruimte.

 • Kies voor behang met een waterbestendige coating of lamineer het behang zelf voor bescherming.
 • Denk aan bijzondere prints of kleuren die passen bij jouw keukenstijl.
 • Breng het behang aan achter het fornuis of de gootsteen en geniet van een vernieuwde keuken!

14. Maak je eigen onderzetters van behang

Geef je tafelsetting een persoonlijke touch door zelf onderzetters van behang te maken. Dit is een creatieve en budgetvriendelijke manier om je tafel te decoreren en te beschermen.

 • Knip vierkanten of cirkels van stevig karton als basis voor de onderzetters.
 • Bekleed de kartonnen vormen met stukken behang en verzegel ze met doorzichtige lak voor duurzaamheid.
 • Mix en match verschillende behangsoorten voor een speels effect op tafel.

15. Creatieve raambekleding met doorschijnend behang

Wil je op een unieke manier je ramen aankleden? Gebruik doorschijnend behang voor een subtiele en creatieve raambekleding. Hiermee creëer je een zachte, diffuse sfeer in de ruimte.

 • Knip het behang op maat van het raam en bevestig het met dubbelzijdig tape voor een luchtige uitstraling.
 • Kies voor lichte kleuren en delicate patronen om het natuurlijke licht mooi te filteren.
 • Doorschijnend behang is een geweldige optie voor privacy zonder de ruimte te verduisteren.

16. Behang toevoegen aan traptreden voor een kleurrijk effect

Geef je saaie trap een make-over door behang toe te voegen aan de traptreden. Kies voor een opvallend patroon of een vrolijke kleur om de trap direct te transformeren.

 • Experimenteer met verschillende behangstijlen voor elke traptrede.
 • Zorg ervoor dat het behang goed en stevig vastzit om glijden te voorkomen.

17. Verwisselbaar behang gebruiken voor tijdelijke decoraties

Wil je regelmatig van interieur veranderen? Gebruik verwisselbaar behang voor tijdelijke decoraties. Zo kun je snel en eenvoudig een nieuwe sfeer creëren in huis.

 • Kies voor verwisselbaar behang met verschillende prints en texturen voor variatie.
 • Probeer behang te gebruiken op onverwachte plekken zoals de zijkanten van meubels of kasten voor een speels effect.

18. Personaliseer je computerruimte met behang op bureau en apparatuur

Geef je saaie computerruimte een persoonlijke touch door behang te gebruiken op je bureau en apparatuur. Creëer een inspirerende omgeving waarin je met plezier werkt.

19. Maak een gezellige hoek met behang en bijpassende kussens

Transformeer een kale hoek in huis tot een knusse plek door behang te combineren met bijpassende kussens. Zo creëer je een gezellige en stijlvolle hoek waar je heerlijk kunt ontspannen.

20. Behang als inspiratie voor een DIY project voor kinderkamers

Laat behang dienen als inspiratie voor leuke DIY projecten in de kinderkamers. Gebruik bijvoorbeeld restjes behang om meubels te pimpen of maak zelf kunstwerken in dezelfde stijl als het behang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *